الطائر الحر
عدد المساهمات : 164 نقاط : 373 تاريخ التسجيل : 01/01/2009 العمر : 30
| موضوع: *البسبوسة* الإثنين ديسمبر 14, 2009 7:42 pm | |
| * البسبوسة *
المقادير :
200جرام سكر 300جرام سميط 50جرام جوز هند ناعم 50جرام بندق اربع لديكور 50جرام لبن كامل الدسم او كوب من الزبادى 50جرام ماء 50جرام سمن بلدى
لعمل الشربات :
250جرام سكر 100جرام ماء قليل من الفانيليا
طريقة التحضير :
اولا- يتم عمل الشربات الخاص بسق البسبوسة بعد التسوية ثانيا - وضع السكر و الماء والسمن والجوز هند و اللبن او الزبادى ويقلب الخليط جيدأ بمعلقة خشب ثم يضاف السميط ويوضع الخليط فى قالب مدهون بالسمن جيدأ ويفرش عليها البندق المكسر ويضغط عليها باليد
الطهي :
يوضع القالب فى الفرن عالى الحرارة اى 220 درجة مئوية لمدة 20 دقيقة وبعد خروجها من الفرن يصب عليها الشربات السابق تجهيزه وتوضع كمية الشربات حسب الرغبة
| |
|
نجم
عدد المساهمات : 135 نقاط : 167 تاريخ التسجيل : 22/11/2009 العمر : 42
| موضوع: رد: *البسبوسة* الأربعاء فبراير 17, 2010 12:10 am | |
| شكرا على المساهمه بس لو تكون مدعومه بالصور تكون احلى يسلموووووووووووووووو
| |
|